Leonardo i els animals


.
Ja fa anys que conec les profecies de Leonardo. Ara, la meva filla Susanna m’acaba d’enviar per internet aquesta que ja coneixia i que aprofito per penjar al meu blog. Leonardo veia l’home com un ésser perillós, que actua de manera irracional i egoista sense pensar si fa mal o no. Considerava despiadada la seva actuació vers als animals,  exempta de compassió. Leonardo utilitza la paraula assassinat per la mort d’un animal en mans de l’home. Tot i considerar-los irracionals, sabia perfectament que també eren éssers amb sensibilitat. A dia d’avui, les seves paraules són paper mullat per a la gran majoria. Els escorxadors cada cop estan més plens. El de Mercabarna, per exemple,  està considerat com una industria modèlica. A cop de cronòmetre i amb gran rapidesa, es sacrifiquen milers d’animalets en un sol dia. Al cap d’un any es converteixen en milions. Tots ells en fila índia, obligats a obeir, altrament son colpejats. Molts d’ells, gemegant, intueixen que res de bo els espera. Per a mi és un turment que precisament he descrit en el segon moviment de la meva partitura Natura-Contranatura.

Jordi Cervelló
.

Hace ya años que conozco las profecías de Leonardo. Ahora, mi hija Susanna me acaba de enviar por internet ésta que aprovecho para colgar en mi blog. Leonardo consideraba el hombre como un ser peligroso, que actúa de manera irracional y egoísta sin pensar si hace mal o no. Consideraba despiadada su actuación hacia los animales, exenta de compasión. Leonardo utiliza la palabra asesinato cuando habla de la muerte de un animal en manos del hombre. Aún considerándolos irracionales, sabía perfectamente que también eran seres provistos de sensibilidad. En el día de hoy, sus palabras son papel mojado para la gran mayoría. Los mataderos cada vez están más repletos de seres vivos. El de Mercabarna, por ejemplo, está considerado como una industria modélica. A golpe de cronómetro y con gran rapidez, se sacrifican miles de animales en un solo día. Al cabo de un año, serán millones. Todos ellos en fila india, obligados a obedecer y golpeados si es necesario. Muchos de ellos gimen, intuyen que nada bueno les espera. Para mi es un verdadero tormento que precisamente he descrito en el segundo movimiento de mi nueva obra ‘Natura-Contranatura’.

Jordi Cervelló.

Un pensament sobre “Leonardo i els animals

  1. Un escrit que, sense fer cap mena de demagògia, mostra la crueltat humana que acceptem, sense ni qüestionar, com un fet natural. Paraules tan ben triades com ho són els sons en la teva música.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s