Les càrregues

la-càrrega

La càrrega, pintura de Ramon Casas que inspira el títol de l’obra de Jordi Cervelló

El febrer del 2018 vaig acabar una composició que porta per títol Les càrregues. Es tracta d’una obra simfònica inspirada en els fets que es van produir el dia 1 d’octubre de 2017. Concretament fa referència a les càrregues, per part de la policia espanyola, sobre la població catalana que volia votar en un referèndum d’independència. La creació d’aquesta peça obeeix a una necessitat imperiosa: explicar la meva indignació pel que vaig viure aquell dia. La partitura vol ser un testimoni musical viu, plasmat amb tot el realisme que em va ser possible. Vaig fer una selecció d’imatges, les que més em van colpir i les vaig entrelligar segons la meva percepció per tal d’obtenir un discurs musical lògic i entenedor.

Les càrregues és un poema simfònic, estructurat en tres grans seccions, amb dos temes principals. Trobar aquests dos temes va ser instintiu. El Testament d’Amèlia, un tema nostre entranyable, i l’A por ellos…, un tema que representés el mal. Aquest últim era sens dubte el més adequat, ja que aquesta trista història comença amb aquests crits eufòrics amb què van acomiadar als policies en els llocs des d’on van sortir. Les tres parts de l’obra estan connectades, sense interrupció.

La partitura està disponible a través de l’Editorial Boileau: https://ja.cat/lescarregues

El mes de Febrero del 2018 acabé una composición que lleva por título Les càrregues (Las cargas). Se trata de una obra sinfónica inspirada en los hechos que se produjeron el 1 de Octubre de 2017. Concretamente trata de las cargas que realizó la policía española sobre la población catalana, que quería votar en un referendum de independencia. La creción de esta obra nació de una necesidad imperiosa: explicar mi indignación por lo que viví ese día. La partitura quiere ser también un testimonio musical vivo, plasmado con todo el realismo que me ha sido posible. He hecho una selección de imágenes, las que más me impactaron, y las entrelacé según mi percepción para obtener un discurso lógico y a la vez entendedor. 

Les càrregues es un poema sinfónico y está estructurado en tres grandes secciones, con dos temas principales. Encontrar esos temas fue instintivo. Se trata de El testament d’Amèlia, una melodía tradicional catalana, y el A por ellos…, un tema que reprentara al mal. Éste último era sin duda el más adecuado, ya que esta triste historia empieza con los gritos eufóricos con que son despedidos los policías en los lugares desde donde salieron. Las tres partes de la obra están conectadas, sin interrupción.

La partitura está disponible a través de la Editorial Boileau: https://ja.cat/lescarregues

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s